Wegens extreme drukte kan ik momenteel helaas geen nieuwe klanten aannemen. Excuses voor het ongemak.Wratten: mozaïekwrat en doornwrat

pedicure almere voetwrat wratten mozaiekwrat doornwrat

Op de voetzool kunnen twee soorten wratten voorkomen:

  • de doornwrat, die pijnlijk is en de diepte groeit
  • de moza├»ekwrat, die zich oppervlakkig uitbreidt.

Door een virusinfectie worden wratten veroorzaakt en zijn daarom besmettelijk. Dertig soorten virussen veroorzaken de wratten. Drie tot zes maanden nadat de huid in contact is gekomen met het virus ontstaan de wratten.

Doordat het afweersysteem van kinderen vaak nog niet zo sterk is als bij de volwassenen, hebben kinderen eerder last van wratten.

Voetproblemen

Wratten brengen ook voetproblemen met zich mee. Vaak ontstaat er veel eeltgroei om en op de wrat, waardoor er veel druk op de wrat komt te staan. Hierdoor gaat men vaak anders de voet belasten, waardoor er weer andere lichamelijke klachten kunnen ontstaan.

Maak daarom zo snel mogelijk een afspraak met Lucky Feet. De pedicure kan het eelt op en rondom de wrat weghalen, waardoor de huisarts direct met de stikstof op de wrat komt en niet dat de stikstof eerst nog door het eelt moet dringen.

Voorkomen van wratten

Om wratten te voorkomen, kunt u het beste badslippers dragen in zwembaden, doucheruimten, sauna en sportzalen. En was en droog uw voeten grondig na een bezoek aan een van deze locaties. Laat kinderen ook op school en op de sportclubs douchen met slippers. Benadruk je kind, wat je kunt krijgen als je ze niet draagt.