Wegens extreme drukte kan ik momenteel helaas geen nieuwe klanten aannemen. Excuses voor het ongemak.Ingroeiende teennagels

Heeft u last van ingroeiende nagels, wacht dan niet te lang voor het maken van een afspraak met een pedicure. Hoe langer u ermee rondloopt, hoe erger de pijn en kwaal gaan worden. Dit is echt onnodig!

Vaak ontstaan ingroeiende nagels door druk van slecht passende schoenen, te kort- of verkeerd geknipte nagels of een weke nagelomgeving door veel transpiratie of baden. Te smalle schoenen dringt de nagelwal over de nagel heen en te weinig ruimte aan de bovenkant van de tenen duwt de nagel dieper het nagelbed in. Het is dus heel belangrijk als u hier al last van heeft, om bij het kopen van nieuwe schoenen rekening te houden met genoeg ruimte op de plekken waar de ingroei plaatsvindt.

Knippen van nagels

Meestal knippen mensen de nagel te kort, want dan geeft het verlichting vanwege de drukvermindering. Maar hierdoor maakt u het alleen maar erger. Het zachte stukje huid van de teentop kan zich dan over de te kort geknipte teennagel gaan krullen en de nagel zal weer gaan ingroeien. De nagels hebben als funtie om de zachte teentoppen te beschermen. Daarom is het raadzaam om de nagels minimaal 1 mm te laten uitsteken voorbij de teentoppen.

Ook wordt vaak de hoek van de nagel schuin weggeknipt, met pijnverlichting als gevolg. Maar hierdoor dringt de nagel steeds dieper in het zachte weefsel van de nagelwal, met vaak als gevolg vorming van een scherpe splinter welke nog makkelijker in het zachte weefsel dringt.

Behandeling met gel

De gel die ik in de praktijk gebruik, kan ook prima gebruikt worden om de nagel te begeleiden tijdens de groei, zonder dat u last heeft van ingroei. Er wordt een gellaagje (transparant, dus ook prima voor de mannennagel) op de betreffende nagel aangebracht en uitgehard onder de uv-lamp. Door het uitharden, trekt de gel de nagel uit de nagelwal omhoog. Ook de weggeknipte hoeken kunnen eraan geplaatst worden met de sculpture gel, waardoor de nagel recht naar boven zal groeien en over de moeilijke punten worden begeleid.

Schroom niet bij pijn een afspraak te maken met een pedicure. Want als de nagel eenmaal is ingegroeid, stuurt de huisarts u door naar een chirurg, alwaar de nagels gedeeltelijk of geheel verwijderd zal worden. Wij als pedicures vinden dit onnodig, want het is prima te behandelen. Ook bij twijfel, bel eerst de pedicure, voordat u naar een huisarts gaat.