Schimmelnagels of kalknagels

almere pedicure Schimmelnagels kalknagels mycosenagels

Schimmelnagels en kalknagels worden in onze vaktermen mycosenagels genoemd. Schimmel- en kalknagels zijn eigenlijk hetzelfde probleem. Veel mensen weten dit niet en hierdoor bedenken mensen niet om met dit probleem snel naar een pedicure te gaan. Want kalk kan toch geen kwaad?

Aangezien het een schimmel is kunt u dit het beste zo snel mogelijk door een pedicure laten behandelen. Ook bent u heel besmettelijk voor andere mensen in uw omgeving, want iemand met een schimmelinfectie kan miljoenen sporen verspreiden, die heel lang besmettelijk blijven.

Schimmels

Wij dragen allemaal schimmels bij ons en bij sommige mensen komt dit naar buiten bij een slechte weerstand, in slecht groeiende, beschadigde of vochtige nagels. De schimmels kunnen op het lichaam en de nagels voorkomen. Er kan nooit bepaald worden welke schimmel het exact is, want er bestaan er zoveel, dat dit nooit met zekerheid te zeggen is. Wel kunnen de schimmels bestreden worden en hierdoor weer verdwijnen.

Behandeling

Schimmelnagels zijn vaak verkleurd of afgebrokkeld. Ook kunnen ze soms gevoelig zijn. De dikte van de nagels neemt toe in het proces, doordat de lengtegroei door de schimmel wordt geremd. U hoeft zich hier echt niet voor te schamen, want wij als gediplomeerd pedicure kunnen hier tijdens het behandelproces perfecte nagels van maken. Met het sculpture gel gelproduct kunnen de nagels weer worden gerepareerd, zoals u ook kunt lezen onder het hoofdstuk behandelingen - nagelreparatie. Ter camouflage van de schimmel kan er nog een colourgel worden aangebracht, waardoor u schitterd gekleurde nagels heeft voor zo'n vier tot zes weken. Tevens kunt u dan de schimmelnagels blijven behandelen met de producten om de schimmel te bestrijden.

De schimmel moet u zo snel mogelijk gaan behandelen, want anders breidt de schimmel zich uit. Ook de schoenen moeten behandeld worden, want ook hierin zitten de schimmels van uw nagels. Doe vooral de nagels niet lakken, want hierdoor krijgt de nagel geen zuurstof meer, waardoor het schimmelproces alleen maar verergerd wordt. Het beste is om zo snel mogelijk een afspraak met een pedicure te maken, want wachten maakt het alleen maar erger. En ook al schaamt u zich, schroom niet om te komen, het is ons vak!